Groene leem pakking.

Wat is groene leem ?

Leem werd in de oertijd gebruikt als huidreiniger en voor wondbehandeling. In onze tijd eten natuurvolken in Afrika, Amerika en Australië klei tegen diarree, misselijkheid of maagpijn. Veel boeren behandelden van oudsher de kwalen van hun huisdieren en vee met leem. Vaak was het aan wilde dieren te danken dat men de plaatsen met helende aarde ontdekte. Men had opgemerkt dat gewonde dieren zich op speciale plaatsen in de modder wentelden en daarna snel genazen.
Als u zich vaak moe voelt kunt u misschien wel een ontgifting van het lichaam gebruiken, dit kan bijvoorbeeld in mijn pedicurepraktijk door een leempakking te nemen. Groene leem zorgt voor het extra afvoeren van afvalstoffen en geeft mineralen af aan het lichaam. Een aromatische leempakking is heerlijk en geeft u meteen een fris gevoel na die tijd.

Per persoon kan de reactie op eenzelfde behandeling verschillen. Leem en gebruiker moeten aan elkaar wennen. Bij kleine ongemakken is leem snel en doeltreffend. Bij chronische aandoeningen is pas na enkele weken of maanden verbetering te zien. Kans op genezingsreactie d.w.z. symptomen worden heftiger en nemen daarna af.
Groene leempakking wordt ook veel bij lichamelijke problemen gebruikt, zoals:
Sportblessures zoals kneuzingen en verrekkingen;
Bloeduitstorting en spataders;
Ontstekingen;
Zweetvoeten;
Huidklachten zoals eczeem en acné;
Vastzittende spieren.